AMV-kilpailut - AMV.fi

AMV-kilpailut

Suomessa on runsaasti AMV-kilpailuja. Suurimmat vuosittaiset kilpailut ja tapahtumat tekevät yhteistyötä AMV.fi kanssa ja kilpailut ovat näin ollen osa AMV.fi toimintaa. Jokaisella tapahtumalla on oma AMV.fi-tiimiin kuuluva AMV-vastaava, jotka ovat vastuussa tapahtuman AMV-kilpailusta. AMV.fi on laatuleima hyvästä kilpailusta.

Desucon Frostbite

Ilmoittautuminen on päättynyt. Säännöt
Ilmoittautuminen sulkeutui: 31.12.2017 klo 23:59
Yhteystiedot: amv@desucon.fi

Yukicon

Ilmoittautuminen on päättynyt. Säännöt
Ilmoittautuminen sulkeutui: 14.1.2018 klo 23:59
Yhteystiedot: amv@yukicon.fi

Desucon

Ilmoittautuminen on päättynyt. Säännöt
Ilmoittautuminen sulkeutui: 13.5.2018 klo 23:59
Yhteystiedot: amv@desucon.fi

Tracon

Ilmoittautuminen on auki. Säännöt
Ilmoittautuminen sulkeutuu: 5.8.2018 klo 23:59
Yhteystiedot: amv@tracon.fi

Käytännöt

 • AMV.fi kilpailut ja niiden vastaavat noudattavat osittain samoja käytäntöjä. Näitä ovat muun muassa seuraavat:
  • Kilpailut käyttävät samaa sääntöpohjaa, joka muutamia poikkeuksia lukuunottamatta pysyy samana. Sääntöpohja löytyy alta.
  • Kilpailuihin osallistuminen tapahtuu Xfer-lähetyspalvelun kautta. Jokaisen kilpailun lähetyskoodi on eri, ja ohjeet löytyvät kilpailujen sääntöjen lopusta.
  • Kilpailuissa käytetään tuomarien tekemässä esikarsinnassa samaa pisteytysjärjestelmää.
  • Kilpailuissa käytetään samaa yleisöäänestysjärjestelmää, josta vastaavat AMV.fi-tiimin siikakala & Sivis
  • Jokaiseen kilpailuun pyritään hankkimaan neljä tuomaria, joilla on erilaiset taustat ja mielipiteet siitä, millainen on hyvä AMV.
  • Palkintomäärä vaihtelee kilpailukohtaisesti, mutta vastaavat ovat linjanneet että palkintoja voidaan jakaa enimmillään 10 yhdessä kilpailussa.
  • Tästä poislukien kunniamaininnat.
  • Kilpailuden palkinnot kustannetaan tapahtumien omista budjeteista, mutta AMV.fi'llä on yhteisiä AMV-lajimitaleita kunniamainintoja varten. Lajimitalit on hankkinut Tracon.
  • Kilpailijoiden on mahdollista pyytää palautetta videoistaan kilpailun jälkeen. Nämä toimitetaan tapahtuman jälkeen sähköpostilla. Palautteiden toimituksen kesto saattaa vaihdella kilpailukohtaisesti.
  • Kilpailun AMV-vastaavan tai tuomarin välitön perheenjäsen tai puoliso ei saa osallistua kyseiseen AMV-kilpailuun. AMV-vastaavan perheenjäsen tai puoliso voi kuitenkin toimia kilpailun tuomarina. Kahta tai useampaa henkilöä saman perheen sisältä ei suositeta ottamaan samaan kilpailuun tuomareiksi. Myöskään molempia osapuolia puolisoista ei suositeta ottamaan samaan kilpailuun tuomareiksi.

Säännöt

 • Yhteistyössä AMV.fi kanssa tehdyt AMV-kilpailut seuraavat suurelta osin samaa sääntöpohjaa, yhteystietojen, ilmoittautumisajankohtien ja palkintojen lisäksi nämä kohdat saattavat muuttua säännöistä riippuen:
  • Vastaavat saavat itse päättää käytettävien materiaalien lähdemaarajoitukset. Jokaisessa AMV.fi-kilpailussa aasialaislähtöinen animaatiomateriaali on sallittua, muilta osin päätösvalta on vastaavilla.
  • Kilpailun käytännöistä riippuen on päätettävissä sallitaanko osallistumista, mikäli osallistuja ei ole tulossa paikalle tapahtumaan.
  • On vastaavan päätettävissä salliiko hän videoiden julkaisun ennen kilpailua.
  • AMV-vastaava saa päättää kilpailun sallittavien videoiden pituuden. Lyhin mahdollinen aika on 1:30 ja pisin 6:00.
  • On vastaavan päätettävissä montako videota he sallivat kilpailuun samalta osallistujalta. Vastaavat ovat sopineet, että rajoitus on 2-5 videota. Kilpailija voi toki halutessaan lähettää ainoastaan yhden.
  • Vastaava saa päättää, toimitetaanko videot tuomareille nimettöminä vai nimimerkein.
  • AMV-vastaava saa päättää, haluaako hän kirjoittaa palautteen kilpailijoille vai ei. Tuomareilta palautteen kirjoitus vaaditaan.
  • Kilpailun käytännöistä riippuen on päätettävissä postitetaanko mahdolliset palkinnot osallistujille, jotka eivät ole paikalla.

Sääntöihin on merkitty punaisella kohdat, jotka vaihtelevat kilpailusta riippuen.

AMV.fi sääntöpohja

Tervetuloa osallistumaan AMV-kilpailuun!
Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen ______

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on yhä auki. Ongelmatilanteissa otamme yhteyden sinuun.

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa _______
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy _______ klo 23:59
Tuomarit suorittavat esikarsinnan _______
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille _______ mennessä. Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä _______ _______ .

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailu on avoin kaikille.

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation tai pelin musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä mangan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi _______ klo 23:59 mennessä. Kilpailuun saa osallistua, vaikka ei itse pääsisikään paikalle, toki suositamme paikalle saapumista. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse tapahtuman kilpailussa voit esiintyä ainoastaan nimimerkillä niin halutessasi.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videota ei saa julkaista ennen kilpailua.

Videon sisällöstä suurimman osan (60%) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, pelin tai mangan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät tätä vaatimusta täytä. Emme hyväksy videoita, joissa on on huono äänenlaatu. Kiinnitä myös huomiota kappaleesi äänenvoimakkuuteen.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä, joten vältäthän näitä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi videon tekijä tai käytetty materiaali. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai esimerkiksi kappaleen lyriikoita näin halutessaan. Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.), nämä tullaan toimittamaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 6 minuuttia (6:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 1-5 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Kilpailussa ei nähdä perinteistä kategoriajakoa, vaan videot esitetään ennalta määritetyssä järjestyksessä ilman kategoriointia.

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita säännöllisesti säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi.

Esikarsinta ja tuomarointi

Kilpailun ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Videot lähetetään tuomareille nimettöminä, eivätkä tuomarit siis tiedä videoiden tekijöitä ennen valintojen tekemistä. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat lähetetyistä videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse _______ mennessä.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa, mutta se voi saada muita palkintoja.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Tuomarit ja AMV-vastaava kirjoittavat kaikki oman palautteen. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Tuomarit vaihtuvat riippuen kilpailusta.

Palkinnot

Palkinnot vaihtuvat riippuen kilpailusta, ohessa pysyvät palkinnot.

 • Tuomaripalkinnot
  • Kilpailun Paras Video
  • tai kaksi samantasoista kilpailun parasta, esimerkiksi "Paras AMV" ja "Paras GMV".
 • Erikoispalkinnot
  • Yleisön suosikki
Kilpailuohjelman aikana järjestetään myös “yleisön suosikki” -äänestys. Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman loppuosassa. Tapauksessa, jossa mahdollinen voittaja ei ole kilpailussa läsnä eikä ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, postitetaan se hänelle kotiin. Kilpailun järjestelyihin osallistuvat eivät voi ottaa osaa kilpailuun. Järjestäjät varaavat oikeuden lisäpalkintojen jakamiseen oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan sekä _______ ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.
Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: _______
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää videosi ohessa tekstitiedoston, joka sisältää kaikki nämä tiedot. Tee tämä etenkin mikäli lähetät monta videota samalla kertaa.
Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen _______ .

Kilpailua järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa.


AMV.fi-tiimi varaa oikeuden muutoksiin. Erityisesti seuraavissa tapauksissa: erityispalkinnot tai -kategoriat, tapahtumien erityispainotukset ja kunniavieraat.


Palvelun tarjoaa Säätöyhteisö B2 ry ● Löydät AMV.fi myös: Facebook, Twitter, Discord