Teemat 2022

Uusi vuosi, uudet haasteet AMV.fi teemapalkinnoissa! Teemat jaetaan osiin eri tapahtumiin: Desucon Ystävänpäivä, Tampere Kuplii, Desucon, Hypecon, Nekocon ja Tracon.

    Teemapalkinto on AMV-kilpailusta erillinen seuraavasti:
  • Teemat on päätetty teematiimin kesken.
  • Palkinnon jakaa erillinen tuomaritiimi, joka vaihtuu joka kilpailussa.
  • Tuomaritiimi koostuu teemavastaavasta sekä editoijien ja yleisön edustajista.
  • Osallistujan on ilmoittettava videon teemakategoriaan videon lähetysvaiheessa erikseen. (”Osallistun videolla teemakategoriaan.”)

Voittajat julkaistaan AMV-kilpailun yhteydessä osana palkintojenjakoa muiden voittajien kanssa. Mikäli video ei läpäissyt tapahtuman päätuomariston esikarsintaa, mutta on kuitenkin valittu voittamaan AMV.fi teemapalkinto, pääsee video suoraan finaaliin ja editoijalle varataan salista paikka AMV-kilpailuun. Mikäli kilpailuihin ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.

Teemavastaava ei osallistu vuoden 2022 AMV-kilpailuihin. Teematiimin jäsenet voivat osallistua AMV-kilpailuihin, mutta eivät teemakategoriaan.
Teematiimi 2022: Sivis, Sawnah, Banaanitassu, Merezone, NARINALLE & Seplis.

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä, ole yhteydessä: sivis@amv.fi

AMV.fi Teemat 2022: Sää ilman säätä

Vuonna 2022 AMV.fi haastaa Sinut kuvaamaan säätiloja käyttämättä sääkohtauksia. Kerro meille miltä tietty sää näyttää, miltä se tuntuu, mitä se merkitsee sinulle. Editoijilla on taiteellinen vapaus luoda teemoista omannäköisiä. Sääkohtausten käyttäminen ei ole kiellettyä, eikä siitä anneta miinuspisteitä, mutta video ei saa kokonaan tukeutua sääkohtauksiin.

Säätilat ja niiden kokeminen on jokaiselle yksilöllistä ja sen vuoksi emme etsikään tietynlaisia videoita vaan osallistujien omia kertomuksia näistä sääolosuhteista. Alla listatut kuvaukset ovat ehdotuksia ja esimerkkejä, joista osallistujat voivat hakea tukea ja inspiraatiota.

Osallistujan on ilmoitettava video teemakategoriaan videon lähetysvaiheessa. AMV-vastaava saa myös ehdottaa osallistujille teemakategoriaan osallistumista, mikäli video AMV-vastaavan mielestä sopii teemakategoriaan. Teemakategoriaan osallistuminen ei ole osallistujalta pakollista.


Desucon Ystävänpäivä 2022: Paras halla

Hallan tullen kääriydytään lämpimiin vaatteisiin ja nautitaan jotain lämmintä juotavaa. Jotkut ampaisevat ulos pakkaseen lumen tullen leikkimään. Halla voi olla myös ankara ja anteeksiantamaton. Rati-riti-ralla!

Tampere Kuplii 2022: Paras usva

Yli sumuisten vuorten, usva kantautuu Tampereelle. Voit kertoa meille tarinan eksymisestä tai löytämisestä. Usvaa eli sumua on monenlaista, se voi tuoda mystiikkaa, ahdistusta, turhautumista ja jopa kauhun tunteita. Mitä se merkitsee sinulle?

Desucon 2022: Paras Desusää

Teemojen jokeri, Desusää on Desuconista syntynyt ”ilmiö” jolla yleensä tarkoitetaan kesäsadetta. Nyt osallistujat voivat yllättää Desusäällä ja kuvata videollaan miltä Desusää tuntuu. Voit tehdä videon sateesta keskellä kesää, tai kertoa videollasi omasta Desusäästäsi (fiilis kun olet Desuconissa). Nyt on aika kaivaa conimuistot ennen koronaa ja tuoda ne esille videon kautta!

Hypecon 2022: Paras helle

Kesä on täällä, ja helteet ovat tulossa! Helteiset päivät ovat aurinkoisia ja lämpimiä. Haussa tällä palkinnolla on ”Se pakollinen rantajakso” AMV muodossa! Kerää yhteen kaikki lämpimät tunteet ja ajatukset mitä pilvetön ja kuuma kesäpäivä sinussa herättää ja tee niistä meille video. Kesä on kreisii!

Nekocon 2022: Paras pilvinen

Pilvisyydellä on monta eri astetta, ja tällä palkinnolla haemme sitä synkempää päätä jossa taivas on täysin pilvipeiton takana. Synkkää ja pimeää tunnelmaa joka koostuu Pekka Poudan katkerista kyynelistä.

Tracon 2022: Paras myrskyisä

Teemavuotemme päättyy myrskyisästi syksyn Traconiin. Myrsky on voimakas tuuli, joka jättää jälkeensä tuhoisan hiljaisuuden. Kanavoikaa sisäiset Myrskyluodon Maijanne luomaan valkokankaalle ennennäkemätön rajuilma.