AMV-kilpailujen tulokset 2018

AMV.fi kilpailujen tulokset julkaistaan kilpailujen jälkeen. Tulosten lisäksi kilpailuista julkaistaan esikarsinnan pisteet ja voittajaehdokkaat.


TRACON 2018

Tracon 2018 AMV-kilpailuun lähetettiin 79 videota, joista finaaliin selvisi 23.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: Soutuvene.wmv - Lokit

Tekijä antaa videolle jotain uutta koko ajan eikä ratsastanut ainoastaan yhdellä vitsillä, tästä huolimatta tämän videon yhtenäinen vitsi toimii. Videossa on runsaasti erilaisia elementtejä ja materiaalit on sovitettu kappaleen moneen laulajaan osuvasti. Videon loppupuolella on osattu hienosti ottaa huomioon jopa kappaleen taustasoitin. Manipulaatioita on monessa kohtaa, ja editoijan omaa sisältöä on erittäin rikkaasti. Tämän videon kepeä tunnelma suorastaan kutsuu mukaansa. ...penteleen muumit.

AMV-vastaavan suosikki: We Are Forever - Kaibailija

Kaunis video, jossa on uskallettu lähteä rakentamaan tarinaa vähemmän lineaarisesti, mutta kuitenkin ymmärrettävästi. Videossa on otettu hyvin kiinni kappaleen tunnelmaan, ja siinä tapahtuvat asiat kasvavatkin yhdessä kappaleen kanssa. Videossa on yhdistetty eri lähdemateriaaleja saumattomasti. Videon hahmojen kokemukset välittyvät katsojalle selkeästi, ja ne koskettavat videon loppuun asti.

Paras Teemavideo: Lovely in Red - Max

Tämän vuoden teema Traconissa oli kauhu. Tässä videossa koettu kauhu ei ole yliluonnollista, vaan se voi olla myös arjessa läsnä. Videolla vallitsevat siis niin sanotut psykologisen kauhun elementit. Idean ahdistava tunnelma suorastaan hiipii iholla. Videossa on hallittu hyvin kauhu siitä, miten näkökulman on mahdollista vääristyä, joka voi aiheuttaa ahdistavia tuntemuksia. Katsottuasi videon haluat vältellä videon antagonistia myös oikeassa elämässä.

Paras Tunteellinen: So very in love - LemonFinch & WhiteDex

Vahvojen tunteiden ei tarvitse olla aina negatiivisia tai syviä, vaan ne voivat olla helposti samaistuttavia. Ihastuminen, epävarmuus ja sekavat tunteet on yhdistelty toimivasti, mutta pitäen kuitenkin videon vauhdikkaana musiikkivideona. Videolla osataan kertoa selkeän onnistuneesti ihastumisen tunteesta, ja se tuo esiin sekä hyvät hetket että horjuttavat tuntemukset, esittäen nämä osa-alueet onnistuneesti tasapainossa.

Paras Komedia: Toivoton Fanirakkaus x 6 - Crowis

Tämä teos oli yksi hauskimmista videoista kilpailussa, se osaa viihdyttävä ja omat lisäykset olivat toimivia. Suurin osa vitseistä oli editoitu videoon itse tekstien ja kuvien avulla, eikä video ratsastanut pelkästään alkuperäismateriaalillaan. Tekijältä löytyy siis osaamista vitsien teossa, joka sekin on jo taito itsessään. Yksi nainen vie sydämet ja viikkorahat.

Paras Tragedia: Not Enough - Merezone

Videossa edettiin systemaattisesti kohti suurta tragediaa, joka teki tästä teoksesta selkeän kokonaisuuden. Pitkin videota oli selkeitä vihjeitä, mihin tullaan päätymään. Katsojan odotus loppua kohden kasvaa sekä kiinnostus herää siihen, mitä hahmolle tulee tapahtumaan. Henkilöhahmon kohtaloa osataan siis tavallaan jopa ”hypettää” taitavasti. Alkuperäisteokseen on saatu mukaan selkeä twisti, joka romahduttaa videon mukanaan ja luo onnistuneen kokonaisuuden. Hyvästä rytmityksestä kiitosta.

Paras Irtiotto: One Year After - EwiZew

Materiaalista on saatu aikaan aivan erilainen tarina. Tekijä osoittaa, että hyvällä leikkaamisella ja muutamalla tekstillä voidaan tehdä ihan minkälainen tarina tahansa, jolla rakentaa jännite hahmon kuin hahmon välille. Pelkistetyllä kokonaisuudella saadaan aikaan vahvat tunnelmat. Todella pienillä muutoksilla on rakennettu täysin erilainen kokonaisuus, joka on vedetty sopivasti yli. Moderni tapa kirjoittaa fanfictionia.

Paras Arjen Hetki: Raindrops - Sukkapuikko

Tiivistää ne tietyt arjen hetket ja niiden kauneuden omissa tilanteissaan. Kiitosta siitä, että äänimaisema muuntuu musiikiksi ja musiikki lähteekin käyntiin täysin huomaamattomasti. Valittu arjen hetki yhdistää hyvin valitut lähdemateriaalit ja sitoo ne toinen toisiinsa. Tuttu hetki on helposti samaistuttava ja kaiken kaikkiaan video on kaunis.

Yleisön Suosikki: Soutuvene.wmv - Lokit

Yleisöäänet:

1. Lokit - Soutuvene.wmv217 (24.03 %)
2. Teizii - Alkutunnarin käsikirja159 (17.61 %)
3. ArtistCloud - Imagination82 (9.08 %)

Kunniamaininnat

Tanssii materiaalien kanssa: Ain't nothing to it, Baby - Viceroy Royer

Typografia elää hahmon liikkeiden kanssa ja tämä on esimerkki todella luovasta lähdemateriaalin käytöstä. Tekijän luovuus tanssii materiaalin kanssa. Videossa on runsaasti elementtejä, rasteroituja kuvia ja yksivärisyyttä, mutta jotka kuitenkin rakentuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Efektien kanssa pidetään video hyvin kasassa. Valittu kappale sopii hahmoonsa ja sarjaansa hyvin. Videota haluaa katsoa aina uudestaan. Erityisen energinen pakkaus.

Toivon pilkahdus: Letter from battlefield - Teizii

Valitusta lähdemateriaalista ollaan osattu rakentaa selkeä kokonaisuus. Tapahtumia on korostettu kauniilla ja koskettavalla tavalla. Videon hahmojen vastoinkäymiset osuvat katsojan sieluun. Hahmot ovat videossa esitetty kiinnostavasti, ja katsojan on helppoa kiintyä niihin. Videon lopussa on pieni toivon pilkahdus, joka antaa lohtua.

Arjen ihmetys: Simple Summertime - Quaone

Idea on toimiva ja originelli. Oli hienoa nähdä, kun hahmot lähtevät seikkailemaan omaan maailmaamme. Kyseessä on video, joka ei pakene todellisuutta vaan tuo todellisuuden katsojan lähelle. Maailma on niin sanotusti tuotu todellisuuteen, ja katsoja pystyy lähtemään asetelmasta, että tämä voisi olla todellinen kohtaaminen. Erilainen oivaltava yhdistelmä.


DESUCON 2018

Desucon 2018 AMV-kilpailuun lähetettiin 50 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: It's Not Like I Like You!! – JamRum

Hurmaava ja hauska kokonaisuus, joka erottuu massasta. Video sopii kappaleeseen kuin napa paitaan ja hahmojen luonteet nousevat hauskasti esille. Tarinankerronta on raikasta ja viihdyttävää ja teos on teknisesti äärimmäisen haastava.

AMV-vastaavan suosikki, Paras Toiminta: Young and Menace – Sarady

Videossa on alusta loppuun saakka "jännittynyt" tunnelma. Toimintakohtaukset on rytmitetty sopivasti. Efekteillä on saatu tuotua lisätehostetta eikä niitä ole käytetty liikaa. Video kantaa itsensä hyvin yhtenäisen värimaailman ja sarjavalintojen kanssa. Kaikin puolin todella hyvä kokonaispaketti toimintavideoksi!

Paras Huumori: Uusi Ruokavalio – Kira

Hulvattoman hauska video, jonka katsominen on yhtä huutonaurua! Menevää meininkiä! Efektit tuovat humoristista lisäarvoa ja lähdemateriaali sopii kappaleeseen. 10/10 suomalainen perinneruoka kunniaan.

Paras Tarinankerronta: Rakas – Estasia

Video pitää hallussaan alusta saakka ja raastaa sydäntä viimeiseen hetkeen saakka. Tarinankerronta on selkeää ja hahmojen välinen konflikti hierotaan taidokkaasti katsojan naamalle kuin veistä haavaan. Värimaailma sopii tarinan tunnelmaan ja tukee sen kulkua.

Paras Romantiikka: Rewrite the Stars – Led-God

Romantiikkaa isolla ärrällä! Sokeria joka sulattaa niin sydämen kuin hampaat. Visuaalisesti viehättävä kokonaisuus. Tarinankerronta on selkeää ja siinä on hyvin esitetty tapahtumat molempien osapuolien näkökulmasta.

Paras Klassikko: Into the Clouds – Max

Ambientti kokonaisuus alusta loppuun! Lähdemateriaalin laatu on erinomaista. Mukavan kevyt ja simppeli video, joka saa hymyilemään ja vie mukanaan raikkaalle nostalgiamatkalle.

Yleisön Suosikki: Just Dandy – Pupuzone

Yleisöäänet:

1. Pupuzone - Just Dandy 105 (18.39 %)
2. Kira - Uusi Ruokavalio96 (16.81 %)
3. Estasia - Erno Vilperi49 (8.58 %)

Kunniamaininnat

Sydäntäraastavin Kokonaisuus: Let Go – Kira

Kokonaisuus joka saa paatuneimmankin körilään miettimään elämänvalintojaan. Nättiä ja selkokielistä tarinankerrontaa. Tarinan raadollisuus osuu ja uppoaa. Kokoro on brokoro.

Hurmaavin Paketti: My Candy – Saizux

Karkkimainen kokonaisuus! Aivan jokainen ruutu vie tarinaa eteenpäin ja simppeli kokonaisuus on vain yksinkertaisesti vangitseva. Värimaailma toimii läpi videon ja efektit antavat viimeisen pisteen i:n päälle.


YUKICON 2018

Yukicon 2018 AMV-kilpailuun lähetettiin 73 videota, joista finaaliin selvisi 24.

Palkinnot

Paras AMV: Tuulten Piirtämä – Zenexi

Yukiconin vuoden 2018 Paras AMV ei ole omien lisäyksien puoleltaan kilpailun vahvin kandidaatti, mutta sitäkin enemmän täysin loppuun asti mietitty kokonaisuus, jossa tällä kertaa vähemmän on enemmän. Editoija oli selkeästi kiinnittänyt huomiota, että jokainen yksityiskohta on kohdallaan ja että jokaisella zoomilla, overlaylla ja siirtymällä on paikkansa ja merkityksensä.

Paras GMV: Meet the Lännen Nopein Mies – TheKamiKamikaze

Kyseinen GMV osoittautui hyvin vahvaksi teokseksi alusta asti ja olisi mahdollisesti voinut olla jonkun muun palkinnon vahva voittaja, mutta tällä kertaa se päätyi nousemaan oman pääkategoriansa parhaaksi asti. Omat lisäykset ovat nerokkaita ja vahvistavat videon sanomaa ja hahmojen ilmeet kuljettavat kappaletta upeasti. Tässä videossa jopa jokainen ääniefekti on otettu huomioon editoidessa.

AMV-vastaavan haaste: Aqours: Pissikset – Shiryouiro

Tänä vuonna AMV-vastaavan haaste oli minulle henkilökohtaisesti tärkein asia AMVissa: huulisynkan täydelliseksi hiominen. Haastevideoita kilpailuun tuli yhteensä 17, mikä oli minusta todella positiivinen yllätys. Kiitos kaikille, jotka lähtivät yrittämään huulisynkka haastettani! Haasteen voittajan valinta oli paljon vaikeampaa, kuin luulin. On niin monta erilaista huulisynkka tyyliä. Lopuksi kuuntelin vain vaistojani ja päädyin videoon, joka mielestäni ansaitsi palkinnon eniten. Videossa on hauskoja omia lisäyksiä, toimiva huulisynkka, johon on selvästi panostettu, sekä nostalginen konsepti.

Ileian erikoispalkinto, Best Frisson: Final Destination – xSnowflakes

There’s a lot that goes into making a good AMV. Storytelling, flow, scene selection, and synchronization are all important. There’s one quality that I value quite highly though and that’s how well the audio and video match each other. When a video looks like it was MADE to go together and it is so powerful, fits so well that it gives you goosebumps. The name for this phenomenon is “frisson”. Of all the videos in the contest, this is the one that gave me that feeling, gave me goosebumps and for that reason, I found it very special and wanted to give it my award.

Paras Aloittelija: In Bloom – Max

Tässä vinkeässä videossa aloittelija osoitti selkeää taitoa sekä rytmityksen että ajoituksen hallinnassa, mutta myös sisäisen rytmityksen taitamisessa. Siirtymät ovat videoonsa istuvia ja teos on erittäin omaperäinen, eikä sen kaltaisia tule joka päivä vastaan.

Paras Parodia: Rakkauden Lisäsäännöt – Mämmi Kunniaan

Videosta käy heti alusta asti erityisten selväksi editoijan suuri vaivannäkö ja videoon käytetty aika. Omat lisäykset, huulisynkkaus ja tekninen puoli ovat omaa luokkaansa. Tuntuu, että videossa jokainen pieni yksityiskohta on otettu huomioon ja kaikkien niiden käytöllä on merkityksensä. Erittäin hyvin loppuun asti harkittu konsepti.

Paras Draama: Sua varten – Chaotickk

Tuomareilla oli erityisen hankalaa päättää tämän palkinnon voittajaa. Video ei ollut puhdas draamavideo, mutta tuomarit kokivat tästäkin huolimatta, että videossa kuvatut tunteet ja tunnelma kohtasivat draaman tunnusmerkit. Teos on kokonaisuudessaan kaunis ja siihen tehdyt lisäykset sekä huulisynkka ovat toimivia. Videon tunnelma pidetään yllä sekä sen nopeissa ja rauhallisissa kohdissa onnistuneesti.

Paras Fantasia: Rise and Shine – Led-God

Tämä fantasiavideo kutsuu katsojansa mukaan täysin omaan maailmaansa. Videossa hitaat ja nopeat kohdat ovat hyvin balanssissa sekä usean eri henkilöhahmon sisällyttäminen teokseen on tehty onnistuneesti tunnelmaa rikkomatta. Kokonaisuus on hyvin loppuun asti hiottu ja lisäpisteitä maskauksesta, joka on varmasti ollut haasteellista toteuttaa.

Yuki-kunin Suosikki: Carnival of Pews – Sivis

Yuki-kunin sydämen valloitti tällä kertaa video, jossa oli omaperäinen yhdistelmä, hauska kokonaisuus ja anime, jota ei nähdä AMV-kilpailuissa joka päivä. Videossa on vahva huulisynkka ja myös hauskoja sisäisiä synkkauksia.

Yleisön Suosikki: Rakkauden Lisäsäännöt – Mämmi Kunniaan

Yleisöäänet:

1. MämmiKunniaan - Rakkauden Lisäsäännöt 214 (45.15 %)
2. KikiGabriella - GIGOLO49 (10.34 %)
3. Jaemoki - STFD31 (6.54 %)

Kunniamaininnat

Upein Mies: Boku no Apinamies – Saizux

Kappaleen ja lähdemateriaalin yhdisteleminen toimii saumattomasti tässä videossa ja sen idea on sanoinkuvailemattoman loistava. Videoon tehdyt omat lisäykset ovat oiva lisä ja antavat ehdottomasti videolle lisäarvoa ja viihdyttävyyttä. Tämä video oli yksi vahvimmista parodiavideoista, joita kilpailuun saatiin.

Ihmeellisin seikkailu: Little Big Journey – WhiteDex

Tämä video kutsuu katsojansa mukaan seikkailuun, se herätti tuomareissa sympatiaa ja videoon oli selkeästi haluttu saada ylle tietty positiivinen tunnelma. Videon idea välittyy katsojalle heti alusta asti, sekä kappaleen ja lähdemateriaalin yhdistelmä on erittäin moitteetonta. Tämä video oli vahvoilla parhaaseen fantasiaan, jonka vuoksi sille myönnetään nyt kunniamaininta.


DESUCON FROSTBITE 2018

Desucon Frostbite 2018 AMV-kilpailuun lähetettiin 41 videota, joista finaaliin selvisi 21.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: Winter Walk – Kira

Omaperäisyys on huipussaan tässä videossa, ja se teki tuomareihin vaikutuksen. Videossa jokainen efekti ja lisäys on laskelmoitu ja tarpeellinen sekä editoijan työn määrä näkyy lopputuloksessa. Videossa olevien sarjojen yhteinen teema on hyvä oivallus ja videon tarina on taitavasti kerrottu ja toteutettu.

AMV-vastaavan Suosikki: ENDLESS NIGHT - GJN

Mitä editointiin tulee, olen hyvin tekninen ja arvostan tätä aspektia suuresti. Tällä kertaa halusin kerrankin siirtää teknisyyslinssini syrjään, luopua kaikesta hienostelusta ja keskittyä videon ytimeen. Ja se on tällä videolla kaunis. Editoija on lähtenyt kokeilemaan paljon uusia asioita ja pidän siitä. Se on aika varma keino kehittyä. Samaistuin myös editointityyliin, sillä se muistutti minua vanhasta tyylistäni, kun testattiin- ja käytettiin paljon eri efektejä mm. Chroma keyeriä.

Paras Hahmoprofiili: Whatever It Takes – gayleesi

Video on visuaalisesti hyvin onnistunut sekä sitä oli helppo seurata. Editoijan iskevät kohtausvalinnat tuovat videoon napakkuutta sekä sujuvan editoinnin avulla kohtausten nopea vaihtuminen vetää heti mukaansa. Myös erilaisten efektien käyttö videon aikana, etenkin taistelukohtauksissa tuo syvyyttä ja sen matchaaminen musiikkiin korostaa kohtauksia entuudestaan.

Paras Klassikko: Mission Yuugi – Kira & cloud\berry

Klassikoita tuli kilpailuun paljon, mutta voittaja oli kuitenkin selkeä. Tämä video ei ollut vahvin kilpailija vain lähdemateriaalin takia, vaan myös kappaleen kombinaation. Videossa on oma tarina, ja editoijalla on monta keinoa viedä sitä eteenpäin ja pitää sitä yllä. Pirteä editointityyli ja tarinan “tavoitteeseen” pääsy tuo hymyn huulille.

Paras Visuaalinen: Connection – Kaeldri

Usean animen yhteen sovittaminen toimii harvoin näin hyvin. Tämä video sopi useampaan palkintoon, mutta sen vahvin puoli oli lopulta visuaalisuus. Yhtenäiset väritykset ja efektit luovat illuusion, jolloin animen vaihdoksiin ei kiinnitä huomiota (vaikka tietääkin, että animet vaihtuvat). Editoija on selkeästi panostanut lyriikkasynkkaan, ja viimeistään sanoja lukiessa tämä video särkee sydämen.

Paras Melankolinen: Uhrille - Ekstaasikissa

Eheä kokonaisuus ja selkeä tarinankerronta ovat tämän videon vahvuudet. Editointi on sulavaliikkeistä ja videon värimaailma sopii sen teemaan. Vaikka tarinan ydinsanoma on surumielinen, antaa videon loppu katsojalle pilkahduksen toivoa. Jos sanakirjasta etsii sanan “melankolia”, tämän videon YouTube-linkki löytyy sen alta. Kokoro is brokoro.

Yleisön Suosikki: Juna – Carrox

Yleisöäänet:

1. Carrox – Juna146 ääntä (30.61 %)
2. gayleesi – Whatever It Takes85 ääntä (17.82 %)
3. Sushidestroyers – Remember Everything 67 ääntä (14.05 %)

Kunniamaininnat

Sukellus Pumpuliin: How are you? – LemonFinch

Suloisen puhdas romanssi, joka sisältää hyvän AMVn kaikki puolet, selkeän tarinankerronnan, lyriikka- ja huulisynkkaa, sekä ripauksen huumoria. Videon yksinkertainen editointi todistaa jälleen että sometimes less is more. Editoija välittää katsojalle hyvin videon ja musiikin tunnelman. Terkut tuomareilta: Voimme hyvin.

Kohtalokkain Seikkailu: Destiny – Btloov & Merezone

Tuomarit hyppäsivät mukaan editoijan tarjoamaan nostalgiamatkaan - JA PITIVÄT SIITÄ. Videossa oli selkeä ja hyvä rytmitys sekä editointi oli siistiä. Video oli sopivan mittainen ja editoija on saanut vahvat ystävyyssuhteet välittymään videolla katsojalle. Turhilla efekteillä ei ole kikkailtu ja video kantaa itsensä vahvasti alusta loppuun asti. Terkut tuomareilta: Ollaaks perillä? :3