AMV-kilpailujen tulokset

AMV.fi kilpailujen tulokset julkaistaan kilpailujen jälkeen. Tulosten lisäksi kilpailuista julkaistaan esikarsinnan pisteet ja voittajaehdokkaat.


AMV-SANKARIN PALUU 2019

AMV-sankarin paluu 2019 -kilpailuun lähetettiin 25 videota, joista finaalissa nähtiin 24.

Palkinnot

Editoijien suosikki 1. sija: Cops and Robbers - Avicchi

164 pistettä. Tässä kilpailussa tämä video sai täydet pisteet 11:sta kanssaeditoijalta 23:sta. Täysin ansaittu voitto siis kaikinpuolin.

Editoijien suosikki 2. sija: Suojelkaa - Saizux

138 pistettä. Aikanaan tämän videon voitottomuus alkuperäisessä kilpailussaan herätti ihmetystä muiden kanssakilpailijoiden keskuudessa. Editoijat selkeästi olivat edelleen tätä mieltä ja onneksemme tämä tilanne korjattiin nyt.

Editoijien suosikki 3. sija: I will rise - Led-God

107 pistettä. Tuomarit kertoivat aikanaan kilpailun jälkeen, että tämä kyseinen video oli alkuperäisessä kisanneessa kilpailussaan keskustelussa jopa palkinnolle asti, mutta jäi valitettavasti ilman.

Yleisön suosikki 1. sija: Imagination - ArtistCloud

68 ääntä (16.46 %)

Yleisön suosikki 2. sija: Suojelkaa - Saizux

49 ääntä (11.86 %)

Yleisön suosikki 3. sija: Mies Ulos Sinusta - Sawnah

43 ääntä (10.41 %)


TRACON 2019

Tracon 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 76 videota, joista finaaliin selvisi 24.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: VIP - Avicchi

Selkeä kokonaisuus, jossa on hyödynnetty monia eri editoinnin osa-alueita. Video on myös teknisesti erittäin onnistunut ja siinä on yhdistetty eri materiaaleja keskenään saumattomasti. Videon menevä ja mukaansatempaava tunnelma välittyy helposti katsojalle sekä sen teema jää helposti mieleen. Videosta löytää uusia yksityiskohtia jokaisella katsomiskerralla. Värimaailma on koko videon ajan yhtenäinen ja nämä värivalinnat tukevat videon yhtenevyyttä. Videon ominaisuudet jopa ikään kuin naksahtavat kohdilleen. Katsoja näkee, että editoija on panostanut videoon paljon ja tämän vaivannäön seurauksena katsoja menee videosta lähes sanattomaksi. Upea karkkipaketti!

AMV.fi - Paras Instrumentaali: Blood on the Keys - Allyanarie

Tämä video alkaa hyvin vaatimattomasti, mutta onnistuu yllättämään ja loppujen lopuksi onkin todella kaunis tarina traumakäsittelystä. Videosta löytyy myös jännittyneisyyden piirteitä, jotka luovat kylmäävän ja selkäpiitä karmivan tunnelman. Musiikki tukee loistavasti tarinaa. Editointijälki tarkkaa ja siistiä, efekteillä on paikkansa ja niitä on käytetty maltillisesti hyvällä maulla. Musiikilla ja erikoisefekteillä on korostettu loistavasti videon kauhuelementtejä, jolloin päähenkilön kauhu tarttuu katsojaankin. Videon värimaailma on myös onnistunut ja rytmitys toimii loistavasti luoden synkän ja epätoivoisen tunnelman.

AMV-vastaavan suosikki: Vierelläsi - Estasia

Kaunis ja koskettava video, joka on yhtä tunteiden vuoristorataa. Videon tunnelma ja etenemistahti on saatu toimivaksi kokonaisuudeksi näinkin rauhalliseen kappaleeseen, joka jo itsessään ansaitsee kiitosta. Myös valittu lähdemateriaali on varmasti ollut haastava yhdistää editoijan rakentamaan omaan tarinaan. Tämä jo itsessään on ollut editoijalta hyvin rohkea valinta. Oma tarina on videossa selkeä, eikä mikään valittu kohtaus tunnu ylimääräiseltä. AMV:t saavat minut hyvin harvoin itkemään, mutta tämä video sai aikaan harvinaisen poikkeuksen. Kun video ensimmäisen kerran saapui kilpailuun ja tarkastin videota, niin itkuhan siinä loppujen lopuksi tuli. Osui ja upposi suoraan sydämeen. Kiitokset tuskasta.

Salimestarin suosikki: Feel Invincible - xappalose

Tämä video on flow'n luvattu maailma sekä editoinnillisesti että tarinankerronnallisesti. Video huokuu menoa ja meininkiä, sisältäen voimaannuttavan sanoman ja intensiivisen tarinan, joka pitää katsojan otteessaan henkeään pidätellen. Editoija osaa käyttää hyödykseen lyriikkasynkkaa, tiukkaa rytmitystä, osaten kuitenkin rauhoittaa videonsa oikeissa kohdissa. Videon huippukohdat ovat täyden toiminnan tykitystä, ja rauhalliset kohdat antavat katsojan hengähtää, silti janoten lisää. Todella omalaatuinen kertomus sisarusten elämästä uudessa maailmassa vaarojen keskellä, jonka luominen sisältää reilusti enemmän työtunteja kuin ensinäkemältä saattaisi olettaa.

Paras Visuaalinen: loving you - xappalose

Video oli kaunis katsoa ja se kulki sulavasti eteenpäin. Visuaalisen puoleen oli nähty valtavasti vaivaa ja maskatuissa kohdissa hahmot istuivat luotuun kokonaisuuteen. Itse tehdyt kuvamanipulaatiot on toteutettu tekniseltä puoleltaan todella upeasti. Irtiotto alkuperäisestä lähdemateriaalista toimii tarkoitukseensa hyvin ja palvelee myös kerrontaa. Visuaalisen kerronnan ansiosta video kuvasi hahmojen suhdetta aidosti ja koskettavasti sekä syvensi itse luotujen kohtausten ansiosta näiden suhdetta entisestään.

Paras Toiminta: Interstellar - Elfeni

Tiukkaa tykitystä alusta loppuun. Tälle videolle ekstrahuomiota, että siitä löytyi myös toimintavideoista yleensä puuttuva tarina. Käytetty laaja lähdemateriaalikaarti on saatu nidottua yhteen pienillä videota tukevilla yksityiskohdilla. Maskaukset olivat onnistuneita ja vahvistivat videon tunnelmaa. Musiikkivalinta oli erittäin osuva luotuun kokonaisuuteen. Video pitää katsojansa sykkeen koholla loppuun asti ja kohtausvalinnat ovat toimintavideolle osuvia.

Paras Tragedia: Thought I let it rain - Enyanee

Koskettava video simppelin kauniilla editoinnilla, jossa kappale on otettu hyvin haltuun. Tarina on asetettu kompaktisti videon pituuteen ja videon kaikki kohtaukset ovat merkityksellisiä. Tyylipuhdas draamavideo, joka toimii tarkoitukseensa hyvin. Videoon itse toteutetut kameraliikkeet ovat todella sulavia. Videon loppua jää pelkäämään jo alusta alkaen ja katsoja jääkin tämän vuoksi koukkuun sekä haluaa tietää, miten videossa loppujenlopuksi käy.

Paras Komedia: Iltabileiden Jälkimainingit - Shiryouiro

Hulvaton kokonaisuus, johon katsoja pystyy jopa samaistumaan. Lähdemateriaalin ja kappaleen yhdistelmää on selkeästi mietitty, sillä ne sopivat yhteen saumattomasti. Videossa oli paljon omia hauskoja lisäyksiä ja toteutetut yksityiskohdat tuovatkin videolle ilmeikkyyttä sekä lisäarvoa. Videossa oli erittäin onnistunut lipsync. Tämä teos lähtee käyntiin pärähtäen ja vetäisee katsojan mukaansa heti. Tämä olisi voinut soveltua myös sankarin matka -teemaan. Matka baarista ojaan on lyhyt, mutta sitäkin kokemusrikkaampi.

Paras Teemavideo: Partners - Merezone

Musiikkia on hyödynnetty erittäin hyvin videossa ja sen kohtauksissa, ja tämän johdosta kappale ja materiaali ovatkin kuin luodut toisilleen. Sankarin matka -teema on otettu huomioon ja hahmojen tunteet välittyvät katsojalle. Videon lopetus myös vahvisti tunnelmaa. Matka alkaa aluksi hahmojen fyysisenä matkana, mutta päätyy lopulta hahmojen henkiseksi koettelukseksi. Tuomarit löysivät myös itsensä kyynelistä tämän videon johdosta. Video osuu katsojalle suoraan kokoroon.

Yleisön Suosikki: Yuurilla on ongelma - Merezone

Yleisöäänet:

1. Merezone - Yuurilla on ongelma141 ääntä (13.82 %)
2. Shiryouiro - Iltabileiden Jälkimainingit125 ääntä (12.25 %)
3. Merezone - Partners107 ääntä (10.49 %)

Kunniamaininnat

Syöksy sydämeen: Love Me Dragon! - WhiteDex

Video ottaa materiaalin haltuun ja löytää sen syvimmän olemuksen. Editoinnista löytyy herkullisia pieniä yksityiskohtia ja videon sisäinen synkka on toteutettu upeasti. Teoksessa on otettu huomioon kaikki musiikin vaihtelut kohtausvalintojen avulla. Rytmitys ja flow ovat toimivia. Nostattaa hymyn katsojan huulille. Kokonaisuudessaan pirtsakka hyvänmielenvideo ja hattarainen kokonaisuus!


NEKOCON 2019

Nekocon 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 49 videota, joista finaaliin selvisi 23.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: Too Far Gone - Fugu

Videon tekninen toteutus siirtymineen ja flow’nsa kannalta on ilo silmälle ja nosti videon edukseen. Videossa tuntuu olevan kaikki tarvittava, mutta kuitenkin kokonaisuus pysyi hillittynä eikä mikään osa tunnu turhalta. Hahmot ja heidän välinen suhteensa ovat vangitsevat, ja video olisi hyvin voinut voittaa muidenkin kategorioiden palkintoja.

AMV.fi - Paras Musikaali: Free to Fly - C.A.M. Girls

Videosta on saatu aikaiseksi eheä, ja sitä on helppo seurata. Tarina kulkee johdonmukaisesti, ja animen erillisistä kohtauksista on saatu muodostettua uskottava kokonaisuus. Editointi on huippuluokkaa, hahmojen laulu ja vuoropuhelu on huulisynkattu tarkasti ja kyseinen musikaali tuntuu heräävän eloon.

AMV-vastaavan päätös: Paras kissavideo: Istun hiljaa ja katselen - Flickers

Ihmisen ja kissan välille muodostuva suhde on aina maaginen, ja tämä video käsitteleekin tätä suhdetta herkällä tavalla. Videolle valittu näkökulma on kissalle uskollinen, ja video kokonaisuutena on kaunis.

Paras Ihmissuhde: Back when we were 18 - ArtistCloud

Videolla kuvattu kahden ihmisen välille muodostuva tunnelma on käsinkosketeltava ja lämmin. Video pystyy herättämään tunteita pelkistetyllä tyylillään, ja videon tarinaan jää koukkuun. Tämä video on pakko katsoa loppuun, jotta tietää, miten hahmoille käy.

Paras Meininki: Glamazon - btloov

Video tuo hyvän mielen, kohtaukset on rytmitetty osuvasti, ja videon haluaa katsoa myös uudelleen. Tämä teos jää mieleen ja jättää hyvän tuulen pidemmäksikin aikaa. Videon idea on toimiva, ja editoijan valitsema sarjavalikoima kattaa uudempaa ja vanhempaa materiaalia piristävällä tavalla.

Paras Hauska: LJV - Kassipojad

Tämä video nauratti tuomareita, ja video on hyvin editoitu ja rytmitetty. Kappaleen ja lähdemateriaalin sekä hahmojen välinen suhde on toimiva. Videolle editoidut lisäykset tuovat videoon lisäarvoa ollen toimivia ja hyvin lisättyjä.

Paras Vakava: When it comes to you - Led-God

Taitava editointi yhdistettynä sopiviin efekteihin luo videolle yhtenäisen kokonaisuuden. Videon tarina on selkeä, eikä tässä ole mitään ylimääräistä.

Paras Traileri: The Greatest Bartender - Nugera

Kilpailun paras traileri on genreuskollinen, ja tämä video huomioikin trailerille ominaiset yksityiskohdat ja muodollisuudet erinomaisesti. Video on taitavasti editoitu, ja traileriin valittu ääniraita on saatu sovitettua luontevasti käytetyn animen kanssa.

Yleisön Suosikki: LJV - Kassipojad

Yleisöäänet:

1. Kassipojad - LJV93 ääntä (29.15 %)
2. Aruru- & Xenji - Ensimmäinen ystäväni31 ääntä (9.72 %)
3. btloov - Glamazon30 ääntä (9.4 %)


DESUCON 2019

Desucon 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 54 videota, joista finaaliin selvisi 24.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: dream you're still here - xappalose

Erinomaisesti editoitu AMV, jossa tunnelmaa ei puutu. Tekninen toteutus on vertaansa vailla ja sitä on erittäin miellyttävä seurata. Videossa on yhdistetty eri lähdemateriaaleja niin hyvin, ettei niitä edes meinaa huomata. Videon tarina on upea ja selkeä joka pitää otteessaan alusta loppuun asti.

AMV.fi - Paras Euroviisu: AMV-koulu - Kira & Sawnah

Video erottuu selvästi joukosta omaperäisellä idealla ja teemaa hyödyntämällä on videosta saatu kaikki irti. Kokonaisuus on tasapainoinen alusta loppuun ja yksityiskohdat on mietitty tarkkaan. Efektit, rytmitys ja maskaukset on tehty taitavasti ja tukevat tarinan kulkua.

AMV-vastaavan Valinta: Ahdistunut AMV-poikamies - Kahvia ja Dangoja

Videossa on hauska ja kekseliäs toteutus ja animesta valitut kohtaukset ovat osuneet nappiin. Kokonaisuus on hyvin saatu rakennettua kasaan omilla lisäyksillä, zoomeilla ja huumoripohjaisella tarinankerronnalla. Video on myös miellyttävä katsoa alusta loppuun.

Paras Yhteistyövideo: LemonFinch & WhiteDex – Run To You

Video on visuaalisesti erittäin kaunis ja erinomaisesti muodostettu kokonaisuus, jonka editointi on niin taidokasta, ettei sitä uskoisi kahden editoijan tekemäksi. Erilaisilla zoomauksilla sekä siirtymillä saadaan varmistettua flow, joka pitää katsojan katseen naulittuna videon loppuun saakka.

Paras Tarinankerronta: Blinded - Kira

Video on koskettava ja videoon luotu oma tarina on selkeä ja sitä on helppo seurata. Videossa on käytetty taidokkaasti erilaisia efektejä, jotka tuovat lisää tunnelmaa. Videossa olevat maskaukset tukevat tarinankerrontaa hyvin ja luovat yhdessä efektien kanssa omalla tavallaan erittäin kauniin kokonaisuuden.

Paras Surumielinen: A silent devotion - Saizux

Kaunis video, joka pitää katsojan katseen kahlittuna videon loppuun asti. Hahmojen kokemukset välittyvät hyvin katsojalle, eikä itkemiseltä voi välttyä. Videon rytmitys toimii saumattomasti musiikin kanssa, eikä se kiirehdi etenemisessään. Kokonaisuutena kaunis video ja tarina, jota katsoessa tulee äitiä ikävä.

Paras Hyväntuulinen: Just Keep Dancing - Sarady

Videossa ei ollut paljoa efektejä, mutta biisi ja videomateriaalit oli saatu synkkaamaan keskenään aivan täydellisesti hyvillä leikkauksilla ja sisäisillä rytmityksillä sekä upeasti valituilla kohtausvalinnoilla. Videota katsoessa nousi hymy huulille ja sai tanssijalan vipattamaan läpi koko videon.

Yleisön Suosikki: AMV-koulu - Kira & Sawnah

Yleisöäänet:

1. Kira & Sawnah - AMV-koulu274 ääntä (48.58 %)
2. WhiteDex - Everything BLCK52 ääntä (9.22 %)
3. tsudo - Mahtisonni26 ääntä (4.61 %)

Kunniamaininnat

AMV-skenen edistäjä: AMV-koulu - Kira & Sawnah

Videossa on erinomainen idea, jossa mielikuvitus on päästetty valloilleen. Videota katsoo mielellään uudelleen ja uudelleen, ja siitä huomaa, että siihen on käytetty paljon aikaa. Yhteistyönä tehty video pysyy alusta asti eheänä ja toimivana kokonaisuutena. Erilaiset itse luodut lisäykset, huulisynkka ja maskaukset tekevät yhdessä toimivan ja uskomattoman kokonaisuuden josta löytää aina jotain uutta ja hauskaa. Tämä video opettaa opiskelijoilleen kaiken tarpeellisen, mitä AMV-editoijana tarvitsee tietää.

Karkkia silmille: love x sick - Avicchi

Erinomaisesti editoitu ja ehdottomasti teknisiltä osiltaan kisan parhaimmistoa. Videosta paistaa läpi, miten paljon siihen on käytetty aikaa ja vaivaa. Tarina on sujuva ja videon teema epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta pysyy läsnä jatkuvasti. Videon erilaiset efektit ja erityyppisten lähteiden yhdistely muodostavat visuaalisesti miellyttävän kokonaisuuden ja videon rytmitys sekä toimiva flow pitävät mielenkiinnon yllä loppuun asti. Suorastaan karkkia silmille.

Tunteiden vuoristorata: Desire - Cirera

Videossa on todella tapahtumarikas tarina, mutta erinomaisen editoinnin ansiosta ei katsoja tipu kyydistä. Kauniit visuaalit ja nopea tempo videossa pitävät kiinni katsojasta rautaisella otteella. Hahmojen dynamiikka ja tunteet välittyvät hyvin ja tämän uuden tarinan kanssa eläminen on palkitsevaa. Tunteita on videossa paljon, aina ilosta suruun, rakkauden ensihuumasta pettymykseen, katkeruuteen ja henkiseen romahdukseen.


HYPECON 2019

Hypecon 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 44 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Palkinnot

1. Sija: Pour Me - xappalose

Tämä video kiisi palkintolistoille kovaa vauhtia ammattitaitoisen editointinsa ansiosta. Katsoja ei videon alussa vielä tiedä millaiseen tunteiden kidutukseen hän on hypännyt. Harmonia lähdemateriaalin ja musiikin välillä on uskomatonta ja päähenkilön tuska on kuvattu videossa erinomaisesti. Videossa olevat ääniefektit sekä repliikit ovat pysäyttäviä ja antavat videolle omanlaisensa tunnelman. Editoijan omat manipulaatiot ja efektit ovat erittäin taidokkaat ja uskottavat. Videon tarina ja tunnelma on hyvin rakennettu ja ylläpidetty koko videon ajan. Tarina aukeaa katsojalle helposti, ja herättää tunteita.

2. Sija: Prophecies - Kira

Todella kauniisti toteutettu video, joka herätti tuomareissa kylmiä väreitä. Editoija on luonut videoon taitavia ja uskottavia manipulaatioita, jotka tukevat videoon luotua omaa tarinaa. Tarina on kerrottu ymmärrettävästi ja vakuuttavasti, eikä katsoja kyseenalaista sitä lainkaan. Editoija osoittaa videon aikana hallitsevansa värit sekä overlayt, jotka tekevät videosta taianomaisen. Visuaalisesti upea kokonaisuus, jonka katsoo mielellään uudestaan ja uudestaan.

3. Sija: High, high, high! - Elfeni

Söpö ja pirteä hyvänmielen video, joka saa unohtamaan arjen ikävät asiat. Heti videon alussa katsoja on jo tuudittautunut rentoon ja mellevään mielentilaan, joka kestää koko videon. Editoijan hauskat tyylivalinnat sopivat videon kokonaisuuteen mainiosti ja antavat videolle oman ilmeen, joka jäi tuomareilla mieleen. Sympaattinen kertomus ystävyydestä, jossa on sujuva tarinankerronta ja mainio toteutus. Video on ihana, ihana ihana, ja nostattaa tuomariston ilmaan.

AMV.fi - Paras Animetunnari: New Defenders - Merezone

Tässä videossa teematuomaristo arvosti erityisesti sen eheää ja huoliteltua kokonaisuutta sekä selkeää, läpi videon kantavaa tarinaa. Kohtausvalinnat tukevat erinomaisesti videon draaman kaarta, ja tarinankerronnallinen näkökulma on valittu huolella. Kiitosta saa myös videon niin kutsuttu animetunnarimaisuus, jota editoija tukee niin täsmällisillä leikkauksilla, sopivan kevyillä siirtymillä sekä ennen kaikkea lähdemateriaalien saumattomalla dynamiikalla.

AMV-vastaavan Valokeila: Why are you my remedy? - Mäntypilvi

Tämä video iski AMV-vastaavan pieneen sydämeen ja kunnolla. Selvä draaman kaari etenee läpi videon sujuvasti, ja herkkää tunnelmaa luodaan niin pelkistetyn tyylikkäällä editoinnilla kuin biisin lyriikoihin mahtavasti yhteensopivilla kohtausvalinnoilla. Videon tunnepuoli on hiottu huippuunsa, ja vastaava saattoi hieman itkeä, mutta ei myönnä mitään. Aivan mahdottoman kaunis video kaikin puolin.

Paras Aloittelija: HEROES - N3rdMemo

Tämän vuoden Hypeconin paras aloittelija on saanut aikaan laadullisesti puhtaan videon, joka erottui edukseen kategoriansa joukosta. Materiaali sopii musiikkiin kuin viitta supersankariin, ja tämä toiminnan täytteinen video löi tuomarit ällikällä. Editoija osaa tarrata musiikkiin oikeisiin kohtiin, ja pitää katsojan otteessaan. Hatunnosto editoijalle ja pokaali kainaloon!

Yleisön Suosikki: Tänään rillataan! - Elfeni

Yleisöäänet:

1. Elfeni - Tänään rillataan!27 ääntä (20.3 %)
2. Elenatherascal - Viileä Teru ja mageet sanat13 ääntä (9.77 %)
3. Zenexi - Destiny11 ääntä (8.27 %)

Kunniamaininnat

Esteettisin elämys: Our Flower - LemonFinch & WhiteDex

Ihana ja söpö pakkaus, joka koostuu sulavasta editoinnista ja rytmityksestä. Videossa on hyvä tahti ja vauhti, katsoja pysyy mukana ja kiinnostuneena videon loppuun asti. Siisti lopputulos, jossa jokainen kohtaus on selvästi tarkkaan mietitty ja toimii kokonaisuutena. Siksipä tämä esteettinen elämys palkitaan nyt tuomareiden kunniamaininnalla.

Vähän naurattaa: Viileä Teru ja mageet sanat - Elenatherascal

Upea ja hauska video, joka saa hymyn katsojan huulille ja opettaa uusia termejä! Video sai osan tuomareista putoamaan tuoleiltaan, ja editoija onnistui myös istuttamaan korvamadon tuomareiden korviin esikarsinnan ajaksi. Videoon lisätyt omat elementit ovat toimivia ja hyvin ajoitettuja. Editoijalla on selkeästi huumorifaktori hallussaan. Myönnettäköön, että vähän naurattaa.

Hypnoottinen teos: They Want Your Soul - Kaibailija & SAL

Omaperäinen ja veikeä teos, joka iski tuomareihin erilaisuudellaan ja menevyydellään. Video on visuaalisesti kaunis, ja sen sisältämä editointi on sulavaa ja osaavaa. Tuomareilla ei ollut videosta mitään pahaa sanottavaa, ja sen vuoksi halusivat palkita tämän hypnoottisen teoksen kunniamaininnalla. Se vaan toimii.

YUKICON 2019

Yukicon 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 76 videota, joista finaaliin selvisi 26.

Palkinnot

Paras AMV: Come back to me - Saizux

Video on erittäin vahva kokonaisuus, jossa yhdistyvät osuvat kohtausvalinnat sekä kaunis visuaalinen ilme värityksineen. Editointi on taitavaa ja sulavaa, efektejä on käytetty hienovaraisesti ja tunnelma on kohdallaan. Onnistuneen eheä paketti, joka koskettaa herkkyydellään ja editoijan kyvyllä luoda jotakin kaunista. Tarinankerronta on selkeää ja sujuvaa, ja kaappaa katsojan mukaansa. Silmä suorastaan lepää tämän videon visuaalisuutta katsoessaan.

Paras GMV: Mustelmat - Kira

Videossa on tarkkaan punottu tarinankerronta, joka on ajoitettu kohtauksillaan saumattomasti. Siinä esiintyvä kappale sopii hahmoille ja heidän väliselle tarinalleen täydellisesti, ja editoija on käyttänyt sitä taidokkaasti hyväkseen leikkauksillaan ja maskauksillaan. Näin ollen etenkin hahmojen välinen yhteys välittyy katsojalle selkeästi, vaikka lähdemateriaali ei olisikaan entuudestaan tuttu. Editointi on harmoniassa musiikin kanssa.

AMV.fi - Paras Lastenlaulu Unien ritari Nozaki-kun - Chaotickk

Videon kauniisti toteutettu ja lämmin tunnelma välittyy katsojalle alusta alkaen. Toimiva ja selkeä tarina kuljettaa videota mutkattomasti eteenpäin ja nostaa hymyn huulille useammankin katselukerran jälkeen. Kappalevalinta sopii lähdemateriaaliin kuin nenä päähän ja pieni ripaus huulisynkkaa on mukava mauste tässä katsojat lumoavassa kokonaisuudessa.

AMV-vastaavan haaste: Gypsy Heart - Elfeni

Videon lumoava tarina vie katsojan mukanaan vedentäytteiselle seikkailulle ja pitää tiukasti otteessaan aivan loppuun saakka. Vesi on otettu elementtinä huomioon monella eri tavalla ja videon rytmi saa katsojankin innostumaan. Sulava ja kaunis editointijälki hivelee katsojan silmää ja saa hänetkin haluamaan osaksi tarinan hahmojen seikkailuja.

Paras Huumori: The Little Yellow Fish - tsudo

Hurjan sympaattinen ja oivaltava video, jonka katsominen nostaa hymyn korviin asti. Videon kekseliäs sekä selkeä toteutus ja tarinankerronta tukevat editointityötä, ja kohtaukset ovat osuvia vieden tarinaa eteenpäin mutkattomasti. Editoijalla on ollut mielessään selkeä ja ehjä visio, jonka hän on taitavasti siirtänyt toimivaksi videoksi aikajanalle. Editoija nappasi tuomarit syöttiinsä tällä pikku kalalla ja hurmasi heidät heti! Todellinen hyvänmielen video.

Paras Toiminta: Survivor - Merezone

Videota katsoessa tuntuu, kuin seuraisi suorastaan virallista traileria, sillä editointi ja valittu lähdemateriaali on rakennettu näyttävästi valitun kappaleen ympärille. Sisäistä synkkaa on hyödynnetty näppärästi ja flow on kohdillaan. Onnistuneen toiminnallinen video, josta kiivas tunnelma iskostuu katsojalle välittömästi. Videon tunnelma pitää otteessaan ja katsetta ei saa irti videosta nousevan draaman ja toiminnan kaaren pyörteissä.

Paras Draama: Soul Inquiry - Kira

Henkeäsalpaavan intensiivinen ja mahtipontinen video, josta suorastaan loistaa editoijan oma visio luoda ainutlaatuinen oma tarina. Teknisesti taitava teos, johon on selkeästi nähty vaivaa maskauksilla ja leikkauksilla, jotka tukevat tarinan etenemistä. Editoinnin visuaalinen puoli on täysin hallussa, ja editoijan omat manipulaatiot ovat uskottavia. Tarinankerronta on omaa luokkaansa ja aukeaa katsojalle vaivatta.

Paras Aloittelija: Whatchugot - Kahvikoala

Videon menevä tunnelma välittyy katsojalle ja sen kokonaisuus vie mennessään hyväntuulisuudellaan. Kappale on valittu videossa näkyvälle päähahmolle mainiosti, ja editoija on osannut hyödyntää sitä valitsemalla osuvia sekä monipuolisia kohtauksia. Videoon editoitu huulisynkka on uskottavaa ja vahvistaa hahmon yhteensopivuutta musiikin kanssa ennestään. Kaiken kaikkiaan svengaavan energinen pakkaus!

Yuki-kunin Suosikki: We Have No Limits - Crowis

Erittäin vahva toimintapakkaus ja yksi kilpailun helmistä! Editoija yhdistää sisäisen synkan ja perinteisen rytmityksen, hyödyntäen myös sulavaa huulisynkkaa videossaan. Katsojan on helppo upota videon tapahtumiin ja tunnelma sekä hahmojen motivaatio on tarttuvaa. Yksi Yuki-kunin suosikkianimeista, tunteikas tulkinta ja sarjan nakama-fiilis ja rajojen ylitys mukana vahvasti videossa.

Yleisön Suosikki: Känkkäränkkä - Elenatherascal

Yleisöäänet:

1. Elenatherascal - Känkkäränkkä79 ääntä (12.74 %)
2. Meemimestari - Ota elämä huumorilla61 ääntä (9.84 %)
3. Bimyou - Kawaii metal symphony46 ääntä (7.42 %)

Kunniamaininnat

Sydämet yhdistävä: Into our hearts - Pupuleidi

Tämän videon kappalevalinta ja lähdemateriaali pelaavat kiistattomasti yksi yhteen. Sen toimintaosuuksissa on erittäin onnistunut synkkaus ja flow’n suhteutus, sekä hahmojen välistä tiivistä yhteyttä ei voi olla huomaamatta loistavan editoinnin tukemana. Tämä eheä hahmoprofiilipakkaus on mielekästä katsottavaa.

Vangitsevin toteutus: glitch in the system - btloov

Videossa on käytetty kyvykkäästi hyödyksi tekstejä ja muita efektejä. Tunnelmaa on rakennettu suorastaan hyytävän jännittävästi, tiivistyen videon loppua kohti armottomaksi kamppailuksi, joka vangitsee katsojan huomion täydellisesti. Editoija rakentaa katsojalle tunnesiteen videon hahmoihin ja tapahtumiin, ja särkee lopuksi sydämet taitavasti.


DESUCON FROSTBITE 2019

Desucon Frostbite 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 64 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: Not Afraid - WhiteDex

Video on upea ja huoliteltu kokonaisuus, sisältäen monimutkaisia elementtejä jotka on toteutettu huolella. Videossa on selkeä rakenne, vaikka hahmoja ja liikkuvia osia on paljon. Värimaailma on kaunis ja yhtenäistetty. Zoomit ovat sopivan nopeita ja teräviä, leikitellen kappaleesta löytyvillä erilaisilla biiteillä sopivassa tasapainossa. Suhteessa rajumpi aihe on käsitelty hienovaraisesti, nopeaa vaihtelua ja sopivia efektejä on käytetty tyylikkäästi estämään lipsahdus mauttomuuden puolelle. Tämä on yksi kilpailun visuaalisesti tyydyttävimpiä videoita katsoa, joka saa sykkeen nousemaan musiikkivalinnallaan, aiheellaan ja silkalla teknisellä taidokkuudellaan.

AMV.fi - Paras Suomiviisu: Meidän tarina - btloov

Video erottui edukseen joukosta. Tarinankerronta on selkeä ja koskettava. Tarinaan pääsi käsiksi ensimmäisellä katselukerralla ja herätti voimakkaita tunteita. Editointijälki on siistiä ja jokaisella zoomilla, siirtymällä ja efektillä on paikkansa. Viimeisen päälle valittu kappale joka tukee editointia loistavasti. Värimaailma on kirsikka kakun päällä. Kokonaisuutena toimiva video.

AMV-vastaavan Suosikki: Paras Anime Mix: Calling - xappalose & Shiryouiro

Videossa käytetyt animet sulavat yhtenäiseksi paketiksi mikä tekee siitä miellyttävän katsoa. Maskaukset, efektit ja siirtymät on ajoitettu upeasti. Värimaailma on saatu pidettyä yhtenäisenä vaihtelusta huolimatta.

Paras Synkkämielinen: Take You Down - Fugu

Videon flow on upea erilaisine vaihdoksineen, joiden ansiosta kohtaukset vaihtuvat täysin sulavasti toinen toistensa kanssa. Videoon on tehty myös upeita maskauksia. Tarinan narratiiviin on rakennettu taitavasti omia elementtejä alkuperäisestä tarinasta poiketeen, mutta videosta voi nauttia myös mikäli ei tunne sarjaa ennestään. Video osataan rauhoittaa rauhallisemmissa kohdissa onnistuneesti ja siinä on kauttaaltaan hyvä rytmitys. Hahmojen kokema tuska tuodaan hyvin esille tässä osittain lohduttomassakin teoksessa ja näin ollen se sai tuomareillekin tunteet pintaan.

Paras Rakkaustarina: Sinuun Minä Jään - Allyanarie

Video rakentaa katkeransuloista tunnelmaa alusta alkaen yhtenäisenä kaarena, varsinkin jos katsoja on tietoinen lähdemateriaalista. Kappale sopiikin siihen kuin lumi talveen, mutta ei kertonut samaa tarinaa uudestaan. Pienillä eleillä, kuten aikajanan muuttamisella saadaan tuotua esiin hahmojen tunteita eri näkökulmasta. Editointi on pelkistettyä, mutta sopii tyyliltään rauhalliseen videoon ja musiikkiin. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on kaunis ja koskettava.

Paras Huumori: Kaverukset - Jonxy & Estasia

Selkeä idea, jossa ei olla lähdetty yrittämään liikaa. Videota on miellyttävää seurata ja sen konsepti on helppo ymmärtää. Huumorivideolle poikkeuksellisesti omiin lisäyksiin ja editointeihin on käytetty huomattavan paljon vaivaa. Video on tämän johdosta laadukkaasti toteutettu ja sen sanoma vahvistuu. Hahmojen yhteistä kanssakäymistä on erittäin viihdyttävää seurata. Video täyttää myös sille tärkeimmäksi asetetun kriteerin eli se nauratti useampaakin tuomaria ääneen.

Paras Klassikko: Help me lose my mind - Elfeni

Parhaan klassikon videossa rytmitykset toimivat ja lähdemateriaalin ja biisin yhteensopivuutta on selkeästi pohdittu. Video on visuaalisesti päräyttävä, eikä koskaan voi tietää mitä ruudulle ilmestyy seuraavaksi. Se onnistuu luomaan katsojalleen ahdistavan, hämmentävän tai jopa pelottavan tunnelman taidokkaasti, mikä sopiikin videon nimeen. Lopputulos on hämmentävä mindbender, joka yllättää jokaisen omalla tavallaan.

Yleisön Suosikki: Kaverukset - Jonxy & Estasia

Yleisöäänet:

1. Jonxy & Estasia - Kaverukset125 ääntä (25.25 %)
2. tsudo - Tää päivä48 ääntä (9.7 %)
3. Allyanarie - Sinuun Minä Jään37 ääntä (7.47 %)

Kunniamaininnat

Tukahdutetut tunteet: Hyvästi - Sawnah

Riipivät visuaalit sopivat laulun sävyyn, ja sanomaa on tehty entistä enemmän henkilökohtaiseksi lipsynceillä ja älykkäillä kohtausvalinnoilla. Kappale ja video peilaavat muutenkin toistensa tunteita hyvin, ja niihin pystyy samaistumaan jopa ilman alkuperäismateriaalin tuntemista. Kukapa meistä ei välillä kokisi vaikeuksia ilmaista tunteitaan.

Koskettavan kylmät väreet: Hento käteni - Saizux

Katsoja ei halua missata videosta hetkeäkään. Tyylitajulla ja kylmän viileällä less-is-more-asenteella rakennettu video sai aikaan kylmät väreet itse kullekin tuomariston jäsenelle. Kohtaukset oli valittu kauniisti juuri oikeisiin kohtiin. Editointi oli periaatteessa yksinkertaista, mutta pienillä, hennoilla kosketuksilla saadaan aikaan tunteellinen kokonaisuus. Otti sydämestä kiinni ja löi sillä naamaan.

Suurin kuolleisuus: Kyubey Time - Cirera

Video on saatu toimivaksi simppeleillä ja tehokkailla keinoilla, jotka kantavat hyvin koostetun videon onnistuneesti alusta loppuun, ilman että siitä olisi tullut liian yksinkertainen. Lipsync oli videossa upeaa ja muutenkin ajoitukset olivat erittäin hyvin kohdillaan. Eri materiaalien yhdistely on tässä videossa toiminut erinomaisesti saman teeman ympärille. Huumori oli juuri sopivan mustanpuhuvaa ja synkkää. Upeasti toteutettu ja hyvin erilaisista lähtökohdista rakennettu huumoripläjäys.