AMV-kilpailujen tulokset

AMV.fi kilpailujen tulokset julkaistaan kilpailujen jälkeen. Tulosten lisäksi kilpailuista julkaistaan esikarsinnan pisteet ja voittajaehdokkaat.


TRACON / TRACOFF 2021

TracOff 2021 AMV-kilpailuun lähetettiin 32 videota, joista finaaliin selvisi 23.

Palkinnot

1. sija: Fugu - Origin

Video suorastaan imaisi mukaansa. Värimanipulaatio on upeaa ja kaunista, editoija on löytänyt yhtenäisen väripaletin videolle ja se on selkeästi tarkoitustaan varten luotu. Toiminta on onnistunutta ja kohtaukset mukailevat musiikkia. Efekteillä oli selkeä logiikka ja käyttötarkoitus. Katsoja pystyy elämään hahmojen tunnelmassa mukana. Videon jaksaa ja haluaa katsoa monta kertaa uudelleen. Loisti kaikilla pisteytyksen osa-alueilla.

AMV.fi - Paras Punainen: Fugu - Do or Die

Tästä videosta löytyy energiaa ja suomalaista sisua! Vaikka saadaan kovasti turpaan, silti ollaan valmiita jatkamaan. Jo videon otsikko lupaa että luvassa on jännitystä ja jopa mahdollista raakuutta. Jännitystä ylläpidettiin hyvin läpi videon rytmityksen myötä, niin editoinnin kuin musiikin avulla. Punainen väri korostuu videolla hyvin muiden värien joukosta niin visuaalisesti kuin myös tunnepohjalta.

Paras romantiikka: EwiZew - worth it every time

Videossa on osattu yhdistää synkempää materiaalia hempeään musiikkiin, jolloin tunteiden syvyys tulee selkeästi esille. Hempeät kohtaukset tuntuvat myös merkityksellisemmiltä, kun videossa on kontrastina myös synkempiä kohtauksia. Siirtymät ovat persoonallisia ja siitä kiitosta, että ne ovat sopivan erilaisia kuitenkaan videon tunnelmaa rikkomatta. Temaattisuus välittyy katsojalle ja dynamiikka reagoi musiikkiin hyvin.

Paras toiminta: Crowis - Give it Up Mutafukaz!

Tekninen toteutus oli todella onnistunutta. Haastavasta kappaleesta huolimatta onnistunut kokonaisuus ja tuomarit eivät muuttaisi tästä videosta mitään. Lyriikat ovat luonteva osa videota ja efektit on osattu pitää lähdemateriaalin tyylimaailmaan uskottavina. Rytmitys on esimerkillistä, nopeista leikkauksista huolimatta video oli selkeä kokonaisuus. Video oli täydellinen esimerkki kategorian ohjeistuksesta eli alusta loppuun täyttä tykitystä.

Paras komedia: Mielensäpahoittajat - Kaikki on Kielletty

Videon huulisynkka ja kuvan sisäiset ajoitukset olivat onnistuneita. Teoksen maskaukset olivat puhtaita ja siististi tehtyjä.Teknisesti onnistunut, pikselöimätön materiaali ja kokonaisuus pysyi toimivana alusta loppuun. Hyviä yksittäisratkaisuja ja yksityiskohtiin on kiinnitetty runsaasti huomiota. Videon dynamiikka reagoi hyvin musiikin eri elementteihin eli kohtaukset on valittu musiikkia mukaillen.

Paras tragedia: Fugu - Come Out

Videon tunnelma kasvaa onnistuneesti kappaleen mukana. Teoksessa on hyvää värimanipulaatiota ja tämän johdosta valitut kohtaukset on saatu sopimaan saumattomasti yhteen. Värimaailma myös sitoo videon tunnelman. Editoija on saanut pidettyä videon tasapainoisena ja moniulotteisena. Teknisesti onnistunut video, jossa siirtymät sekä leikkaukset ovat toimivia. Tarinan kasvu ja kehitys on ehyt.

2. sija: Muistilappu - Venom

Videossa on käytetty erilaisia väripaletteja, jotka tukevat tarinan kulkua. Vaikka video sisältääkin mainittuja erilaisia paletteja, ne korostavat selkeästi eri tunnelmia ja sopivat yhteen. Toiminta on leikattu musiikkiin sopivasti ja katsoja katsoo videota mielellään. Toiminnan tasapainoksi on nostettu kontrastiksi traagisempia kohtauksia, jotka tasapainottavat videota hyvin. Videossa on hyödynnetty sekä lyriikoita että musiikin rytmiä, joissakin kohtia jopa samanaikaisesti.

3. sija: btloov - I wanna be your master

Video on hyvin intensiivinen ja leikkaukset käyttävät musiikkia hyvällä tavalla. Musiikille ja kohtauksille on jätetty hyvin tilaa, joskus vähemmän on enemmän. Ääniraidan muokkaus on tehty todella onnistuneesti ja sulavasti. Väreistä tehty ihanalla tavalla täyteläiset. Tunnelma on tiivis ja se jatkuu koko videon. Videon flow on toimivaa. Suurta kiitosta hyvistä liitteistä.

AMV-vastaavan suosikki: Aruru- - One Last Night

Tästä teoksesta ei tunnetta puutu. Joskus vähemmän on enemmän ja tämä pitää täysin paikkansa tässä teoksessa. Videon katsoo mielellään uudelleen löytääkseen uusia nokkelia keinoja, joilla editoija on luonut sisäistä synkkaa kohtauksen ja musiikin välille. Kohtauksen sisäiset liikkeet toimivat oivallisesti kappaleen kanssa, jolloin tuntuu kuin materiaalit olisivat luotuja toisilleen.

Yleisön Suosikki: Mielensäpahoittajat - Kaikki on Kielletty

Yleisöäänet:

1. Mielensäpahoittajat - Kaikki on Kielletty    13 ääntä (10.66 %)
2. Crowis - Give it Up Mutafukaz!    12 ääntä (9.84 %)
3. xappalose - Don't Stop    11 ääntä (9.02 %)


NEKOCON 2021

Nekocon 2021 AMV-kilpailuun lähetettiin 38 videota, joista finaaliin selvisi 26.

Palkinnot

Kilpailun paras video: Shu – Berceuse Noire

Kisavideoiden joukossa oli eräs, joka kiiti raketin lailla kärkisijoille. Kun tuomaristo kokoontui keskustelemaan voittajista, kaikille oli hyvin selvää, mikä video on noussut kisan parhaaksi videoksi. Kyseinen teos vangitsee katsojan jo heti alussa eikä päästä otteestaan edes lopun jälkeen. Erään tuomarin sanoin: “Huikeaa ja tunnelmallista, jopa painajaismaista tarinankerrontaa hienosti musiikkiin rytmitettynä. Paint it black.”

AMV.fi - Paras Violetti: Kira - Vater Unser (Isä meidän)

Videossa on teemaväri tulee selkeästi esillä heti videon alusta lähtien. Sen merkitys näkyy niin spiritualismin, kasvun, kuin myös tuskan ja kunnianhimon myötä. Videon voiceoverit sitovat sarjavalinnan ja musiikin hyvin yhteen. Tarina tulee myös hyvin esille, vaikka sarja ei olisikaan kovin tuttu entuudestaan. Kaikkiaan toimiva paketti joka kuvastaa violettia väriä erinomaisesti.

Paras toiminta: Carrox – Horsepower

Jos joku joskus kysyisi esimerkkiä klassisesta toimintavideosta, se olisi tämä. Nostamme hattua siitä, että video ei ole pelkkää räiskintää, vaan toiminnan lomassa video kertoo tarinan. Silloin voi taputtaa itseään olalle, kun video voisi hyvin olla biisin virallinen musiikkivideo.

Paras söpö: Lelani – Young Love

Me pyysimme, te toteutitte. Paras söpö ei epäröinyt aloittaa suorastaan sokerisena ja jatkoi vahvana kertoen selkeän ja ihastuttavan rakkaustarinan. Silmäkarkkiakaan ei unohdettu videon finaalin siivittäessä katsojaa kohden lennokasta huipentumaa. Video tasapainottelee taidokkaasti hellyyttävän söpöilyn ja nopeatempoisen tahdin keskellä, sulattaen tuomariston sydämet samalla temmaten ne unohtumattomalle matkalle.

Paras juonenkäänne: InaKitsune – Shadowed by Darkness

Parhaan juonenkäänteen kategoria aiheutti tuomareille paljon pohdittavaa. Etenkin sen suhteen, mikä on juonenkäänne? Tapahtuuko juonenkäänne alussa, lopussa, keskellä vai milloin? Onko koko video yksi juonenkäänne? Päädyimme lopulta videoon, joka oli --voiko näin edes sanoa?-- ihanan traaginen. Tunnelma kantaa erittäin vahvasti alusta loppuun, ja koimme juonenkäänteen tapahtuvan aivan viime metreillä. Haluaisimmekin tietää, että mitä sitten? Miten tarina päättyy? Olisiko tässä aineksia jopa jatko-osaan?

Paras sinnikäs: Saizux – Bond between us

Voimme hyvillä mielin todeta, että kandidaatteja parhaaksi sinnikkääksi oli monia, joten valinta ei ollut helpoimmasta päästä. Lopulta päädyimme videoon, joka nostaa keskiöön hahmojen välisen sidoksen. Tunnelma oli pehmeä ja videossa oli selkeä tarina, johon moni voi myös samaistua.

AMV-vastaavien päätös: xappalose – Dreaming x Galaxies

Tämä video teki niin suuren vaikutuksen molempiin AMV-vastaaviin, että videolle luotiin oma palkinto. Video on päällepäin simplistinen, mutta pinnan alla piilee paljon tarkasti tehtyä editointia. Pirteä ja nopea kokonaisuus, johon pääsee helposti mukaan. Tarkka ja sulava maskausjälki lyö ällikällä, etenkin kun video on 60fps. Erittäin ammattitaitoinen toteutus täynnä sulavaa ja silmiä hivelevää editointia.

Kunniamaininta - Nani the cat?: Jonne – Naapurin Kissa

38 videon joukossa on vaikea olla uniikki, mutta yksi videoista erottui edukseen täydellä ainutlaatuisuudellaan. Kukaan tuomareista ei todellakaan osannut aavistaa, mitä tämä video tarjoaa play-napin painamisen jälkeen, ja tästä unohtumattomasta elämyksestä haluamme palkita tämän videon erillisellä kunniamaininnalla.

Yleisön Suosikki: Sampylä - Oo mun ystävä

Yleisöäänet:

1. Sampylä - Oo mun ystävä    7 ääntä (11.48 %)
2. Saizux - Bond between us    6 ääntä (9.84 %)
3. xappalose - Dreaming x Galaxies    5 ääntä (8.2 %)


DESUCON 2021

Desucon 2021 AMV-kilpailuun lähetettiin 37 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Palkinnot

Kilpailun paras video: AnimeTwins, Kagacie & MarikoAMV – Nevereverland

Selvästi kilpailun parhaimmistoa tekniseltä osaamiseltaan. Videoon on selvästi nähty paljon vaivaa ja rakennettu ehjä ja toimiva kokonaisuus. Videon tarinankerronta on hyvää ja selkeää kuitenkin uhraamatta editoinnin tahtia ja sulavuutta. Jokainen sekunti on viilattu loppuun asti, eikä editoinnissa näy virheitä. Editoija rikkoo perinteisen musiikkivideon rajoja ja ottaa lähdemateriaalin itsevarmasti haltuunsa.

Paras selviytymistarina: AnimeTwins – If I Die Young

Tämän videon selviytymistarina erottui edukseen eri näkökulmasta. Videon alussa katsojalle kerrotaan tarinan tavoite, ja jää katsojan jännitettäväksi pystytäänkö siitä selviytymään. Tarina oli moniulotteinen, ja haarautui videon aikana pysyen kuitenkin selkeänä ja ymmärrettävänä. Videon eri lähdemateriaalit on yhdistetty vaivattomasti, eikä katsoja jää edes kyseenalaistamaan vaihdoksia. Kaunis ja koskettava kokonaisuus upealla editoinnilla. Video ikääntyi hyvin.

Paras hyväntuulinen: AnimeTwins – You can’t stop the beat

Ainoa lähes yksimielinen voittaja tältä tuomaritiimiltä, pienen keskustelun jälkeen viimeinenkin tuomari hyppäsi tämän videon kyytiin. Videossa on hyödynnetty eri lähdemateriaaleja loistavasti, siirtymät yhdestä animesta toiseen ovat sulavia ja kevyitä siistin maskauksen ansiosta. Editoija hyödyntää taitavasti lyriikka-, huuli- sekä sisäistä synkkaa videon aikana, pitäen videon mielenkiintoisena ja monipuolisena. Hyväntuulinen lumivyöry, jota ei voi pysäyttää.

Paras remake: Enyanee – Somebody to You
(Alkuperäinen: Enyanee – Somebody to You)

Editoijat haastettiin tekemään vanha video uudelleen, ja päätös parhaalle remakelle oli vaikea! Voittajavideosta todettiin editoijan ottaneen alkuperäisen videonsa ja yksinkertaisesti tehneen kaiken paremmin. Videon siirtymät on hiottu timanttiseksi ja videon värimaailmaa on pehmennetty. Kirsikkana kakun päällä oli videon lopussa vaihdettu fonttivalinta.

Paras flow: SabiChii – No Sleep

Rauhallisesti käyntiin lähtevä video, joka kasvaa ja yltää huippuunsa videon aikana. Videon flow on toteutettu kauniin pehmeästi ja se on eheää ja toimivaa koko videon keston ajan. Videossa on käytetty erinomaisesti hyväkseen lähdemateriaalissa valmiina olevia kameranliikkeitä sekä luotu liikettä hienosti itse kohtiin joissa sitä ei ole valmiina, tehden videosta yhtenäisen ja miellyttävän katsoa. Editoijan luomat efektit sitoo siirtymät toisiinsa ja näyttävät luonnollisilta. Laaja lähdemateriaali on käytetty hyvin hyödyksi. Tätä videota katsoessa ei nukuttanut.

AMV.fi - Paras Vihreä: Aruru- - Seasons May Change

Tuomarikeskustelu oli pitkä ja vaikea. Kaksi videota taisteli tittelistä hyvin tiukasti mutta lopulta päädyimme valitsemaan tämän videon. Vihreä teema tuli selkeästi esille jo heti ensimmäisistä sekunneista asti. Luonnonilmiöt, elementit ja elinkaari välitetään hienolla tavalla yleisölle. Videosta välittyy kepeys sekä raikas tuulahdus, joka vie katsojan kokemusmatkalle eri vuodenaikoihin.

AMV-vastaavan valinta: Fugu – We Could Be The Renegades

Video on alusta loppuun asti tehty huolella ja editointijälki on siistiä. Zoomit, efektit, yhtenäinen väritys, siirtymät ja maskaukset luovat hyvän toimintavideon mikä on myös visuaalisesti kaunis. Tekstit ja animen omat audioäänet on saatu luovasti toteutettua mikä oli mukava lisä.

Yleisön Suosikki: InaKitsune - Battle of the Psyche

Yleisöäänet:

1. InaKitsune - Battle of the Psyche    29 ääntä (20.14 %)
2. Fugu - We Could Be The Renegades    14 ääntä (9.72 %)
3. Shu - Propane Soul    12 ääntä (8.33 %)

Editoijien Suosikki: Saizux – Fly in the sky

Editoijien suosikin äänet:

1. Saizux – Fly in the sky    3 ääntä (23.08 %)
2. AnimeTwins, Kagacie & MarikoAMV - Nevereverland    2 ääntä (15.38 %)
3. Fugu - We Could Be The Renegades    2 ääntä (15.38 %)


HYPECON 2021

Hypecon 2021 AMV-kilpailuun lähetettiin 21 videota, jotka kaikki esitettiin finaalissa.

Palkinnot

Kilpailun paras video: luruplays - B E A S T

Edukseen erottuva kaunis kokonaisuus, josta kenelläkään tuomarilla ei ollut natinan aihetta. Video on kaikilta osa-alueiltaan toimiva, ja siinä on paljon tarkkaan harkittuja ja loppuun asti hiottuja yksityiskohtia. Tasapainoinen ja ytimekäs tykitys.

Paras hyväntuulinen: Xinnamon - An Anti-Alcoholic AMV

Tuomarit kokivat tämän videon erittäin samaistuttavana. Videolla on selkeä sanoma, jota monipuolinen kohtausvalikoima tukee täydellisesti. Editoijan omat tunteet videon teemaa kohtaan todella välittyvät. #mood #kelpais

Paras surumielinen: Xinnamon - Not Enough

Haurastunnelmainen, eheä kokonaisuus, joka ei katsojaansa paljoa säästele. Videossa on käytetty rohkeita siirtymiä, jotka toimivat näyttävästi. Tuomarit eivät saaneet tästä teoksesta tarpeekseen.

Paras toiminta: Muistilappu - Not Today

Kompakti kokonaisuus, joka pitää yllä katsojan mielenkiinnnon alusta loppuun. Itse lisätyt ääniefektit nostavat videon instensiivistä tunnelmaa. Tämä teos todistaa, että toimintavideoiden ei aina tarvitse sisältää käsirysyjä.

AMV.fi - Paras keltainen: luruplays - Sunshine

Tämä video esiintyi kaikkien tuomareiden listoilla korkealla. Keltaisen värin lämmin tunnelma avautui nopeasti heti ensimmäisellä katsomiskerralla. Tarina tuli selkeästi esille jopa materiaalia tuntematta ja veti katsojansa hienosti mukaan. Video oli visuaalisesti todella kaunis, sekä editointi oli tasaista ja virheetöntä. Vaikka video alkaa synkällä nuotilla, on se hienosti rakennettu surullisen tilanteen ympärille optimistisuuden kautta ja opettaa, että elämässä voi onneksi aina palata muistelemaan hyviä hetkiä läheisten kanssa.

Kunniamaininnat

Hellyyttävin hahmokemia: Sampylä - Wish U were gay

Sympaattinen ja pehmoinen - näihin sanoihin tiivistyy tämän videon haikea tunnelma. Editointi on tarkkaa, taidokasta ja sulavaa. Hahmojen välinen dynamiikka tuodaan esiin taitavasti, ja tarinaa on mukava seurata.

Isku sydämeen: Mikarus - Centuries

Vahva ja tunteikas tarinankerronta herätti heti tuomareiden mielenkiinnon. Editoijan omat lisäykset ovat toimivia ja tukevat videon kokonaisuutta. Video asettaa katsojan päähenkilön asemaan, ja tätä kautta videon lohduton tunnelma välittyy myös kotikatsomoihin.

Yleisön Suosikki: Xinnamon - An Anti-Alcoholic AMV

Yleisöäänet:

1. Xinnamon - An Anti-Alcoholic AMV    9 ääntä (16.07 %)
2. InaKitsune - Mafia Wars    8 ääntä (14.29 %)
3. Rataraato - I'm ready    6 ääntä (10.71 %)


TAMPERE KUPLII 2021

Tampere Kuplii 2021 AMV-kilpailuun lähetettiin 33 videota, joista finaaliin selvisi 18.

Palkinnot

Paras AMV: Led-God - Vastustamaton

Tämä video oli erittäin toimiva kokonaisuus ja flow kantoi videon aina loppuun asti. Videota oli mukava katsoa ja sisälsi toimivan hahmokemian.

Paras GMV: Fugu - With You Till The End

Videossa tunnelman luonti oli hyvin onnistunutta ja voiceoverit täydensivät tarinaa hyvin. Videon tarina aukeaa myös lähdemateriaalia tuntemattomalle katsojalle.

Paras MMV: Kira - My Dark Side

Videolla olevia lähdemateriaalin stillikuvia oli elävöitetty onnistuneesti pienillä animoinneilla. Menevä ja viihdyttävä katsomiskokemus.

AMV.fi – Paras Pinkki: Kira - Lifeline

Tämä video esiintyi kaikkien tuomareiden listoilla ja pidemmän keskustelun myötä se nousi monen eri näkökulman kautta voittoon. Video tuo tunnepuoleltaan niin ihastumista kuin elämän muutoksellisuutta ja myöskin luovuus ja mielikuvituksellisuus tuotiin hyvin esille editoinnin kautta. Myös elämän hauraus ja hetkellisyys näkyy niin videon tapahtumien kautta kuin editoinnilla luotujen elementtien myötä.

Paras Tekninen: WhiteDex - Gorgeous

Tekijä osasi hyödyntää musiikin tempoa leikkauksissa ja rytmityksissä. Nopeissakin kohdissa katseen kiintopiste onnistuttiin pitämään keskellä siten, että katsojan oli helppo seurata videota. Myös videon värimaailma miellytti silmää.

Paras Ääniehoste: btloov - The city holds my heart

Videon puhutut osuudet rakensivat tunnelmaa ja tekstit tukivat voiceoverien merkitystä. Huolitellut kohtausvalinnat tekivät videosta yhtenäisen kokonaisuuden.

Kunniamaininnat

Satumaisin yhdistelmä: Estasia - Kitchen Lovin'

Kauniisti toteutettu kokonaisuus, jossa onnistuttiin taitavalla editoinnilla luomaan toimiva immersio maailmasta, jossa nämä kaksi hahmoa eläisivät yhdessä.

Yleisön Suosikki: Finskar - Ikuinen Vappu

Yleisöäänet:

1. Finskar - Ikuinen Vappu    12 ääntä (18.75 %)
2. Kira - My Dark Side    11 ääntä (17.19 %)
3. WhiteDex – Gorgeous    7 ääntä (10.94 %)


DESUCON FROSTBITE 2021

Desucon Frostbite 2021 AMV-kilpailuun lähetettiin 32 videota, joista finaaliin selvisi 20.

Palkinnot

Kilpailun paras video: Novani - Champion

Tässä videossa on kaikki kohdallaan. Editoija hallitsee värimaailman, typografian, ääniefektit sekä flown. Videon kulku on sulavaa ja dynaamista ja tunnelma vetää mukaansa. Virheettömät maskaustransitiot pitävät videon elävänä ja mielenkiintoisena. Kappale sopii hyvin lähdemateriaaliin ja editoijan lisäämät ääniefektit korostavat videon toimintaa. Kerrassaan loistava ja visuaalisesti toimiva kokonaisuus. Videon nimi osoittautui enteeksi.

AMV.fi - Paras sininen: Saizux - Eternal

Voittajaperustelut: Tämä video löytyi meidän kaikkien teematuomareiden listoilta ja keskustellessamme tästä videosta, ei kenelläkään meistä ollut mitään pahaa sanottavaa. Vaikka videolla sininen väri tuodaan hyvin esille visuaalisesti, välitti se myös sinisen tunteen vahvana tuomaristolle. Vapautunut tunnelma toi hyvin mieleen turvallisuuden ja luotettavuuden tunteen, joita sininen väri muun muassa edustaa. Video oli myös hyvin rakennettu, se eteni hyvin ja rytmitys oli onnistunut. Solid AMV.

Paras tunteellinen: Led-God - Älä mene

Tämän videon tarina tulee katsojalle tutuksi, vaikka lähdemateriaali olisi tuntematon. Pehmeä ja sulava editointityyli tuo videoon lisää tunnetta ja kauneutta. Videosta huokuva tunnetila tarttuu katsojaan ja kasvaa videon aikana suureksi. Videon huippukohta on taitavasti rakennettu tarinankerronnan ja editoinnin saralla, ja lopussa katsojalle jää vaan haikeus.

Paras animeyhdistelmä: D0SKA - just be there

Sulavasti yhdistetty ja rakennettu video, jätti tuomareille ”hä? oliks tää joku animemix?” fiiliksen. Editoijan lisäämät voiceoverit olivat toimivia ja sulavia, ja toivat maailman eloon kauniisti. Yksinkertainen mutta kaunis kokonaisuus arjen hetkistä.

Paras kauhu: Sukra! - Escalated

Vaikka tämän videon nimestä saattaa jo tietääkin, että tässä käy vielä huonosti niin se ahdistavuuden määrä mikä kuvakerronnalla luotiin, yllättää silti heikkohermoisen. Editoija toi henkiin monen tuomarin lapsuuden traumat onnistuneella juonenkäänteellään. Videoon on onnistuneesti tuotu lisää ahdistuneisuutta pienillä lisäefekteillä ja myös editoijan audiomixaus oli avaintekijä tunnelman luonnissa.

Paras huumori: SabiChii - Synkkyyden Ytimessä

Tässä videossa on editointi easter eggien luvattu maa. Videoon on selkeästi panostettu todella paljon, ja editoija osaa hommansa. Maskaukset, värimaailma ja transitiot on toteutettu taidokkaasti, sulavasti ja uskottavasti. Tarinaan on helppo samaistua editoijana ja video jättää toiveikkaan selviytymisen tunteen. Tuomareitakin nauratti itkiessä.

AMV-vastaavan valinta: EwiZew - Meidän Murusia

Videon kokonaispaketti on loistava eikä siitä löydy mitään korjattavaa. Flow, väritys ja omat lisäykset kulkevat sulavasti koko videon ajan. Kappale ja lähdemateriaali sopivat todella hyvin yhteen. Sanoma elämän raadollisuudesta on saatu kerrottua useamman hahmon kautta. Video herättää myös voimakkaita tunnetiloja.

Kunniamaininnat

Taitavin tarinankerronta: EwiZew - Meidän Murusia

Yksi tuomareiden suosikeista, joka ei mahtunut palkintosijoille pitkän väännön jälkeen. Editoijalla on hallussa lyriikkasynkka ja hyvä ote musiikkiin. Huippukohdat yltävät korkealle, ja rauhoittuvat oikeissa kohdissa takaisin alas. Flow pysyy ehjänä alusta loppuun ja video pysyy mielenkiintoisena ja sopivan vaihtelevana editoijan eri taitojen avulla. Todella taitava kertomus lähdemateriaalin synkästä maailmasta ja sen murusista.

Yleisön Suosikki: Crowis - Laulu Viisastenkivestä

Yleisöäänet:

1. Crowis - Laulu Viisastenkivestä    37 ääntä (19.89 %)
2. Anodeemus - Hai Laiffii Conikaudella    27 ääntä (14.52 %)
3. Sukra! - Escalated    16 ääntä (8.6 %)